< Terug naar vorige pagina

Project

Vluchtlijnen. Een onderzoek naar de waarde van onzichtbare performances en hun sociale context

Invisible Performances

In mijn artistiek onderzoek werk ik rond "invisible performances": performances die door de toeschouwer of het publiek (meestal niet) geregistreerd worden als zijnde performances, omdat ze gebaren toepassen uit onze dagelijkse routine. De performances verwijzen naar ideeën die een pejoratieve bijklank hebben (zoals falen, luiheid of traagheid), en vormen een manier om het denken over-, hiërarchisch gestructureerde ruimtes en concepten open te breken.

Binnen mijn onderzoek zijn twee hoofdbezigheden te onderscheiden:

A. De connectie onderzoeken tussen dagelijkse routines en tussen invisible performance. Wat zijn de dagelijkse routines in verschillende (sociale) ruimtes? Hoe kunnen deze routines worden getransfereerd naar de performance kunst?

B. De rol en de dubieuze verhouding nagaan van de toeschouwer, het publiek, en de performers in elke performance? Hoe kunnen ze van rollen veranderen of verwisselen?

Datum:31 dec 2013 →  6 okt 2022
Trefwoorden:invisible performance, everyday routines, documentation
Disciplines:Talen, Literatuurwetenschappen, Theorie en methodologie van de talenstudies, Theorie en methodologie van de linguïstiek, Theorie en methodologie van de literatuurwetenschappen, Andere linguïstiek en literatuurwetenschappen
Project type:PhD project