< Terug naar vorige pagina

Project

Datagedreven logistiek.

Logistiek is van groot belang in Vlaanderen. Deze diverse sector omvat verschillende soorten activiteiten, zoals opslag, transport, terminaloperaties en laden. Elk van deze activiteiten omvat verschillende complexe operationele beslissingen die vaak met elkaar verband houden en die onderhevig zijn aan snel veranderende marktomstandigheden en -omgevingen. Daarom is goede beslissingsondersteunende software essentieel voor bedrijven om concurrerend te blijven.

Recente ontwikkelingen hebben logistieke bedrijven in staat gesteld gegevens over hun activiteiten digitaal te bewaken en op te slaan. Daarnaast hebben computerontwikkelingen de softwareontwikkelaars in staat gesteld om geavanceerde algoritmen te implementeren voor het optimaliseren van operationele schema's.

Dit project wil innovatieve methodologieën ontwikkelen voor datagedreven optimalisatie in de logistiek. Een dergelijke benadering zou het gebruik van beschikbare gegevens mogelijk maken om patronen te leren en te vinden, waardoor continu en automatisch processen voor logistieke optimalisatie worden aangepast en verbeterd. Bovendien biedt het een springplank om ingewikkelde, onderling gerelateerde problemen op een geïntegreerde manier op te lossen.

Datum:1 jan 2018 →  31 dec 2021
Trefwoorden:data-gedreven optimalisatie in de logistiek, beslissingsondersteunende methodologie, software tools
Disciplines:Toegepaste wiskunde