< Terug naar vorige pagina

Project

Modellering van de elektrische en thermische transportmechanismen in grafeen nano-gemodificeerde polymeerverbindingen en vezels. (GraSage)

Grafeen is onderworpen aan enorm onderzoek op het gebied van polymeergebaseerde composietmaterialen, zoals blijkt uit een groot aantal publicaties in de afgelopen jaren. Er zijn echter nog geen kwalitatieve en kwantitatieve modellen beschikbaar van de interacties tussen grafeen en het omringende polymeer. Het gebrek aan kennis over structurele vorming in nanocomposieten belemmert de ontwikkeling van hoogwaardige grafeen-gemodificeerde vezelmaterialen.
Het voornaamste doel van het GraSage-project is dus om een model te ontwikkelen dat de oriƫntatie en structurele interactie van grafeen in de polymeermatrix beschrijft tijdens het vezelsmeltspinproces en in staat is om de elektrische, thermische en mechanische eigenschappen van de nanocomposieten te voorspellen.

Het KU Leuven team bestudeert de interactie tussen grafeen en het omliggende polymeer door simulaties uit te voeren op nano- en macroschaal. De aanpak combineert discrete en continuum modellen.
 

Datum:1 jan 2018 →  31 dec 2019
Trefwoorden:Graphene, nano-modified polymer compounds and fibres, model, electrical, thermal and mechanicaI properties
Disciplines:Keramische en glasmaterialen, Materialenwetenschappen en -techniek, Halfgeleidermaterialen, Andere materiaaltechnologie