< Terug naar vorige pagina

Project

Verlaging post-oogstverlies van tomaat in Ethiopië

Project samenvatting Consumpties van groenten en fruit staan bekend als het handhaven van de gezondheid en het voorkomen van verschillende ziekten. Om hun fysiologische systeem te behouden, zetten fruit en groenten die werden geïnvesteerd hun metabole proces voort na de oogst tot op een punt dat ze waardeloos worden. Tomaten zijn populair gegroeid fruit naast aardappel en snoep aardappelen. Tomaten zijn een belangrijke vruchtgewas en leveren een bijdrage aan belangrijke gezondheidsbevorderende componenten zoals carotenoïden (vooral lycopeen), fenolen en ascorbinezuur. Tomaten zijn echter een climactericum en een zeer bederfelijke vrucht waarvoor het gebruik van conserveringstechnologieën na de oogst nodig is, die de kwaliteit ervan behouden en bijgevolg het leven na de oogst verlengen. Wereldwijd schatten de verliezen aan groenten en fruit na de oogst ongeveer 30% in, en het is ernstiger 30 tot 80% voor sub-Sahara Afrika. De regeling na de oogst van fysiologische, biochemische en microbiologische veranderingen is hoofdzakelijk afhankelijk van de temperatuur. Bovendien zijn de effecten van temperatuur op tomaten na hun levensduur belangrijker in tropische en subtropische gebieden, waar de temperatuur 25 tot 40 ° C bereikt. In Ethiopië is bijvoorbeeld 85% van de boeren klein en woont ze meestal in een landelijk gebied, waar het nationale elektriciteitsnet nog niet is aangesloten. Om in dergelijke gebieden koelfaciliteiten tot stand te brengen, moet de nadruk worden gelegd op de methoden die goedkope en alternatieve energiebronnen gebruiken. Daarom concentreerde deze studie zich op absorptiekoeling van tomaat voor toepassing in het veld, en zonne-energie zal als alternatieve energiebron zijn.

Datum:15 mrt 2018 →  26 apr 2021
Trefwoorden:postharvest loss, cooling
Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Landbouw, land- en landbouwbedrijfsbeheer, Biotechnologie voor landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen, Visserij, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Medische biotechnologie, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Analytische chemie, Macromoleculaire en materiaalchemie
Project type:PhD project