< Terug naar vorige pagina

Project

Klinisch en preklinisch onderzoek naar het effect van cellulaire mediatoren op het bijsturen van pathogene responsen in multiple sclerose.

In voorliggend project willen we de haalbaarheid en toepasbaarheid van tolerogene DC en Treg als cellulaire mediatoren om pathogene reacties in MS patiƫnten te onderdrukken, klinisch en preklinisch onderzoeken. Huidig onderzoek zal de fundamentele basis leggen voor de eventuele latere ontwikkeling van een cellulair vaccin voor de behandeling van MS. Patiƫnten die lijden aan MS zouden in de toekomst gevaccineerd kunnen worden met tolerogene DC en/of immuunonderdrukkende Treg om alzo autoreactieve T-cellen, die autoimmuniteit veroorzaken, te elimineren of te inactiveren.
Datum:1 jan 2009 →  31 dec 2012
Trefwoorden:MULTIPELE SCLEROSE, PATHOGENESE, HEMATOLOGIE
Disciplines:Dierkundige biologie, Systeembiologie, Hematologie, Laboratoriumgeneeskunde, Neurowetenschappen, Diergeneeskunde, Andere veterinaire wetenschappen, Andere landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen, Biologische en fysiologische psychologie, Cognitieve wetenschappen en intelligente systemen, Ontwikkelingspsychologie en veroudering
Project type:Samenwerkingsproject