< Terug naar vorige pagina

Project

Advies voor de integratie van nitrificatie in de pilootinstallatie van MELiSSA, het regenerative life support system van ESA.

Langetermijnsmissies naar Mars of de Maan vereisen een autonome productie van elementaire consumables voor de crew, zoals voedsel, zuurstof en water. Regenerative life support systems (RLSS) raffineren en opwaarderen beschikbare stromen (e.g. keukenafval, faecaal materiaal, urine, douchewater en condensaat) tot dergelijke essentiële producten. MELiSSA (micro-ecological life support system alternative) is het RLSS-programme van het Europees ruimtevaartagentschap (ESA). Nitrificatie is een microbieel proces dat binnen MELiSSA een sleutelrol speelt, en produceert een stabiele nitraatrijke stroom die ingezet wordt voor voedselproductie, met planten en microalgen. Expertenadvies aan de pilootinstallatie van MELiSSA aan de Universitat Autònoma de Barcelona zal er toe bijdragen dat nitrificatie vlot kan geïntegreerd worden in de complete life support loop.
Datum:1 okt 2017 →  31 mrt 2021
Trefwoorden:RUIMTEVAART, MILIEUTECHNOLOGIE, VOEDINGSSTOFFEN, BIOTECHNOLOGIE
Disciplines:Astronomie en ruimtewetenschappen, Microbiologie, Systeembiologie, Duurzaamheids- en milieutechniek, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde