< Terug naar vorige pagina

Project

: Invloed van dosering, toedieningsweg en darmgezondheid op antibacteriële resistentieselectie bij de commensale flora van varkens en optimalisatie van doseringsschemaU+2019s voor geselecteerde antibacteriële stoffen.

De posologie van bestaande antimicrobiële middelen werd uitsluitend bepaald op basis van klinische efficaciteit, zonder resistentieselectie in acht te nemen. Het doel van dit project is om het effect van dosering (over- en onderdosering), toedieningsweg (oraal en parenteraal) en darmgezondheid (inflammatie) op resistentieselectie bij de commensale flora van varkens na te gaan.

Datum:1 jan 2015 →  30 jun 2018
Trefwoorden:toedieningsweg, resistentie, dosering, antimicrobiële middelen, varkens
Disciplines:Ontdekking en evaluatie van biomarkers, Diergeneeskunde, Medicinale producten, Farmaceutica, Farmacotherapie, Farmacologie, Andere landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen, Farmacognosie en fytochemie, Dierkundige biologie, Andere veterinaire wetenschappen, Andere farmaceutische wetenschappen, Ontdekking en evaluatie van geneesmiddelen, Toxicologie en toxinologie, Andere veterinaire wetenschappen niet elders geclassificeerd