< Terug naar vorige pagina

Project

Sabbatical in kader van ZAP-mandaat Disciplining games

Een sabbatical stelt een ZAP-lid in staat om gedurende een beperkte periode onderzoekstijd voorop te stellen en vrijgesteld te zijn van administratieve en onderwijsgerelateerde taken binnen de universiteit. Elk ZAP-lid vult deze periode volgens persoonlijke doelstellingen in.

vergelijkend onderzoek naar controversiële video games met een focus op Europese systemen van video contentregulering en de publieke receptie van extreme games

De groeiende populariteit van video-gaming als een hobby heeft publieke controverse en een oproep om de controle over expliciete inhoud (geweld, seksualiteit, drugs, taal) verhoogd. Dit voorstel richt zich op de internationale praktijk van het reguleren van video-game content. Concentratie op een selectie van Europese regelgevende instellingen (PEGI, USK / KJM en BBFC / VSC), het project kijkt eerst naar het sociaal contract (reglementaire en wettelijke kader) en de modaliteiten in termen van waardering categorieën (leeftijd, inhoudsbeschrijvingen, vormen van interactie) sinds 2003. Vervolgens wordt het project zoomt in op de regelgeving praktijken met betrekking tot betwiste spelen binnen het PEGI-systeem, dat nu wordt gebruikt in de meeste Europese landen en in Israël (het team wordt de toegang tot PEGI-classificatie gegevens verleend, met inbegrip van interne rapportages ). Ten slotte is het project concentreert zich op de receptie en de discussie rond drie controversiële games. Naast het analyseren van de discoursen uit verschillende internationale regelgevende instellingen, de case studies onderzoeken hoe deze games werden besproken, gecontroleerd en in sommige gevallen verboden. Door het gebruik van deze 'drieslag', het project heeft als doel inzicht te geven in het verleden en de huidige regelgevingpraktijken.

Datum:1 okt 2014 →  30 sep 2015
Trefwoorden:sabbatical
Disciplines:Interculturele communicatie, Visuele communicatie, Digitale media