< Terug naar vorige pagina

Project

EpiSwitch: Karakterisatie en engineering van de specificiteitsdeterminanten van carbohydraat-epimerasen om een specificiteitsverandering te bekomen. (EpiSwitch)

Carbohydraat-epimerasen (CEP) zijn zeer interessante enzymen, die de configuratie van een suiker's hydroxylgroep inverteren zonder voorafgaande activatie. Ons recent CEP classificatiesysteem toonde een opmerkelijk grote diversiteit aan substraten en producten in de CEP1 familie. In dit project willen we de specificiteitsdeterminanten van deze epimerasen te identificeren door middel van mutationele analyse.

Datum:1 jan 2017 →  31 dec 2019
Trefwoorden:carbohydraat-epimerasen, enzym engineering, zeldzame suikers
Disciplines:Scheidings- en membraantechnologie, Algemene chemische en biochemische ingenieurswetenschappen, Engineering van biomaterialen, Chemisch productontwerp en formulering, Biochemie en metabolisme, Andere (bio)chemische ingenieurswetenschappen, Medische biochemie en metabolisme, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Process engineering, Katalytische reactietechnieken, Systeembiologie, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Transportfenomenen, Biomateriaal engineering, Industriële biotechnologie, Biologische systeemtechnologie