< Terug naar vorige pagina

Project

Onderzoek ter bepaling van de specifieke product- en proceseigenschappen vanwege een innovatief technologisch proces voor de bereiding van inserten opgeladen met peptiden/eiwitten.

In de onderzoeksgroep Galenische en Industriële farmacie en Biofarmacie werd een nieuwe bereidingswijze ontwikkeld voor oogpreparaten opgeladen met peptiden en/of eiwitten. In deze proof-of-concept studie zullen productkarakteristieken en proceseigenschappen uit de vinding worden geoptimaliseerd. De fysico-chemische eigenschappen van het tussenproduct en eindproduct uit het innovatieve technologisch proces dienen te worden geëvalueerd alsook de optimalisatie van de mengcondities. Deze experimenten vormen de ondersteuning van de indiening van een octrooiaanvraag met duidelijk gedefinieerde en gespecificeerde claims.
Datum:1 dec 2011 →  30 nov 2012
Trefwoorden:POLYPEPTIDE, INSERTEN, TECHNOLOGISCH PROCES, ONTWIKKELING VAN GENEESMIDDELEN
Disciplines:Oftalmologie en optometrie, Ontdekking en evaluatie van biomarkers, Ontdekking en evaluatie van geneesmiddelen, Medicinale producten, Farmaceutica, Farmacognosie en fytochemie, Farmacologie, Farmacotherapie, Toxicologie en toxinologie, Andere farmaceutische wetenschappen