< Terug naar vorige pagina

Project

Aftrekken via indirect optellen. Een uiterst efficiënte strategie voor het oplossen van symbolisch gepresenteerde aftrekopgaven?

Het belangrijkste doel van het huidige onderzoeksproject is het aantonen van de computationele superioriteit van deze aftrekking-door-optellingstrategie ten opzichte van de traditioneel onderwezen directe aftrekkingsstrategie bij basisschoolkinderen onder de leeftijd van 11-12 jaar, evenals het vermogen van kinderen om deze efficiënte strategie toe te passen op een flexibele manier, door middel van een grootschalige studie die gebruik maakt van het keuze / geen-keuzeparadigma. Ook worden de verbanden tussen het (efficiënte en flexibele) gebruik van deze mentale berekeningsstrategie door kinderen en hun beheersing van de onderliggende conceptuele kennis van aftrekken, evenals het verband met cognitieve maatregelen zoals werkgeheugenbelasting, onderzocht.

Datum:1 jan 2018 →  31 dec 2021
Trefwoorden:Substraction by addition, Direct substraction
Disciplines:Onderwijscurriculum, Onderwijssystemen, Algemene pedagogische en onderwijswetenschappen, Specialistische studies in het onderwijs, Andere pedagogische en onderwijswetenschappen