< Terug naar vorige pagina

Project

Voedsel voor de toekomst.

Met dit programma zal de Methusalem-groep bijdragen aan het leveren van wat het 'Voedsel voor de toekomst' noemt, door voort te bouwen op de huidige onderzoekscapaciteiten en deze verder uit te breiden. Het zal een kennisbasis en concepten ontwikkelen voor een beter gebruik van plantaardige materialen en hun bestanddelen in de keten van boer tot bord als de strategische doelstelling voor het programma. Uitgaande van de competenties van de deelnemende onderzoeksgroepen, zal dit worden gedaan door het volledig mobiliseren en verder ontwikkelen van elementaire en toegepaste onderzoekscapaciteiten in onderzoek naar voedseltechnologie. In de praktijk zal het pluridisciplinaire onderzoeksprogramma de gehele kennisketen bestrijken, van basiswetenschap tot toepassingsgericht werken.

Datum:1 okt 2014 →  30 sep 2021
Trefwoorden:Food
Disciplines:Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen