< Terug naar vorige pagina

Project

De archeologie van de petroleum industrie. Onderzoek naar de Antieke industrie in bitumen en de ontwikkeling van een GCxGC en LCxLC toolset specifiek voor het identificeren van bitumen. (01p12016)

De "Archeologie van de aardolie-industrie" zal blootleggen de wortel van wat nog kan worden beschouwd als de grootste handel in de wereld: de aardolie-industrie. Hoewel wat lijkt misschien als een 20e-eeuwse grondstoffen, eigenlijk in de Oudheid zijn begonnen met de handel in bitumen; een aardoliecriteria product dat natuurlijke oppervlakken. De import van Iraanse bitumen in de Perzische Golf tijdens de late derde en tweede millennium voor Christus kan worden beschouwd als de komst van deze industrie. Tot nu toe is al het werk dat is gedaan op bitumen gericht op de consumenten en de grondstof import processen. Dit onderzoek zal een uniek bereik op de gehele industrie te plaatsen; op de exploitatie van de grondstoffen en het transport netwerken.

Datum:1 dec 2016 →  30 sep 2019
Trefwoorden:bitumen
Disciplines:Materiƫle cultuurstudies, Archeologie niet elders geclassificeerd, Analytische scheidings- en detectietechnieken, Bioarcheologie