< Terug naar vorige pagina

Project

Het openruimteplatform: samen naar een transitie in de gebiedsgerichte werking

De opdracht behelst het begeleiden en uitwerken van drie trajecten in het kader van het Openruimteplatform. Dit platform is een neutrale ruimte waarbinnen beleidsmakers en verenigingen uitdagingen met betrekking tot de open ruimte bespreken.

KU Leuven-PLEN nam het leertraject voor haar rekening. In de eerste plaats hield dit de organisatie in van vijf intervisiesessies, vier thematische en één synthesesessie. KU Leuven-PLEN organiseerde, regisseerde en synthetiseerde deze rondetafelgesprekken tussen vertegenwoordigers van zes innovatieve besluitvormingsprocessen, drie experten en afgevaardigden van de trekkers van het Openruimteplatform (VLM, Ruimte Vlaanderen, VVSG en VVP). Hiermee werd gezocht naar raakpunten en gemeenschappelijke leerpunten op het vlak van procesmatige aspecten van planningsprocessen in de Vlaamse open ruimte.

Daarnaast werden 21 zogenaamde ‘nieuwe actoren’of ‘burgerinitiatieven’ in de open ruimte gedetecteerd, bevraagd, geanalyseerd en vergeleken. Ook hierbij werd een afsluitende synthesesessie met deze actoren georganiseerd waarbij de vragen en behoeften van deze initiatieven ten aanzien van de overheid werden samengebracht.

Datum:22 mei 2015 →  31 dec 2016
Trefwoorden:openruimte platform
Disciplines:Stedelijk en regionaal ontwerp, ontwikkeling en planning