< Terug naar vorige pagina

Project

Microklimatologische buffering van reacties van planten op de opwarming van het macroclimaat in gematigde wouden (FORMICA)

FORMICA concentreert zich op de reacties van planten. Het belangrijkste doel van FORMICA is het kwantificeren en begrijpen van de invloed van microklimaatbuffering bij het moduleren van de respons van onderstroomde planten individuen, populaties, soorten en gemeenschappen op macroklimaatverwarming. Binnen FORMICA zullen vier innovatieve, interdisciplinaire maar complementaire werkpakketten (WP's) worden uitgevoerd op vier ruimtelijke schaalniveaus. WPs1-3 gebruikt aanvullende gegevens, d.w.z. microklimaat en installatiegegevens, uit een pan-Europees netwerk van plots. WP4 zal de bevindingen van WP's 1-3 integreren en toekomstige verspreiding van soorten en biodiversiteitsimpact van macroklimaatverwarming modelleren door specifiek de effecten van microklimaten en bosbeheerregimes op substrorey plantensoorten te includeren.

Datum:1 feb 2018 →  31 jan 2023
Trefwoorden:bos, planten, macroklimaat
Disciplines:Atmosferische wetenschappen, uitdagingen en vervuiling, Globale ecologie, Productie van landbouwgewassen, Algemene biologie, Plantenbiologie, Bosbouw, Atmosferische wetenschappen, Gemeenschapsecologie, Terrestrische ecologie, Fysische geografie en omgevingsgeowetenschappen, Tuinbouwproductie