< Terug naar vorige pagina

Project

Niet-destructieve in-process monitoringstrategieën voor de additieve productie van metalen (FWOTM854)

‘Additive manufacturing’ (AM) van metalen componenten, meer algemeen bekend als 3D printen, introduceert het concept van de grenzeloze creativiteit in het productielandschap: laag per laag kan de techniek onderdelen maken met een grote geometrische complexiteit uit vrijwel elk digitaal model. Dit creëert interessante mogelijkheden in een breed scala aan toepassingen, maar intrinsieke kwaliteitsproblemen weerhouden de technologie ervan om volledig in de industrie te infiltreren.

Het overwinnen van deze hindernissen vergt de ontwikkeling van een strategie om fabricagefouten te detecteren tijdens het printproces zelf. Niet alleen is deze aanpak handiger dan het inspecteren van de complexe structuren nà het productieproces, maar de detectie van fouten tijdens de fabricage maakt het mogelijk om een dynamisch correctiemechanisme te implementeren en minimale verliezen te garanderen.

Het doel van dit onderzoek is om ten minste twee niet-destructieve inspectiemethodes te ontwikkelen en te valideren voor metaal AM door middel van ‘laser metal deposition’, die beide gebaseerd zijn op de expertise van de Acoustics and Vibrations Research Group van de VUB: IR-thermografie en laser ultrasoon testen. De efficiëntie waarmee deze technologieën zowel interne defecten als residuele spanningen detecteren zal worden bestudeerd, en de resultaten zullen worden gebruikt om numerieke modellen te kalibreren en het inspectieproces te optimaliseren. De ontwikkelde 'in-process' monitoring methodes zullen uiteindelijk worden geïmplementeerd en gevalideerd op het geavanceerde HyLaForm onderzoeksplatform, een hybride laser gebaseerde additieve-subtractieve 3D printer.
Datum:1 okt 2017 →  1 jun 2019
Trefwoorden:Metal additive manufacturing, 3D printing
Disciplines:Klassieke mechanica