Project
Begrijpen van het concurrentievermogen en de functionele rol van micro-organismen in gefermenteerde voedselecosystemen (SRP7)
Onderzoekers
- Luc De Vuyst (Promotor)
Toegepaste Biologische Wetenschappen
Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden - Luc De Vuyst (Promotor)Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden
- Luc De Vuyst (Promotor)Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden
- Frédéric Leroy (Copromotor)
Toegepaste Biologische Wetenschappen
Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden - Frédéric Leroy (Copromotor)
Interdisciplinaire Historische Voedingsstudies
Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden - Frédéric Leroy (Copromotor)Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden
- Stefan Weckx (Copromotor)
Toegepaste Biologische Wetenschappen
Duurtijd: 1 nov 2017 → Heden
Project partners
- Vlaams Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken (Onderzoeksgroep)
Projectpartner
Vanaf1 nov 2012 → Heden - Belgisch-Argentijns Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken (Onderzoeksgroep)
Projectpartner
Vanaf1 nov 2012 → Heden - Industriële Microbiologie (Onderzoeksgroep)Vanaf1 nov 2017 → Heden
- Interdisciplinaire Historische Voedingsstudies (Onderzoeksgroep)Vanaf1 nov 2017 → Heden
- Toegepaste Biologische Wetenschappen (Departement)
Projecteigenaar
Financiering
1 - 1 of 1 results
- Financiering: BOF - Geconcert. Onderzoeksacties vanaf 1994(Hoofdfinanciering)
Financierende partij: Vlaamse overheid
Beleidsniveau financiering: Vlaams
Publicaties
1 - 10 van 149
- Effect, persistence, and virulence of coagulase-negative Staphylococcus species associated with ruminant udder health(2014)
Auteurs: Wannes Vanderhaeghen, S. Piepers, Frédéric Leroy, E. Van Coillie, F. Haesebrouck, Sarne De Vliegher
Pagina's: 5275-5293 - Rethinking grand challenges within sustainable animal productionPagina's: 73-74
- Hanseniaspora opuntiae, Saccharomyces cerevisiae, Lactobacillus fermentum, and Acetobacter pasteurianus predominate during well-performed Malaysian cocoa bean box fermentations, underlining the importance of these microbial species for a successful cocoa bean fermentation process(2013)
Auteurs: Zoi Papalexandratou, Timothy Lefeber, Bakhtiar Bahrim, Ong Seng Lee, Heide-Marie Daniel
Pagina's: 73-85 - Summer Meeting 2013: growth and physiology of
bifidobacteria(2013)
Auteurs: Frédéric Moens, Marija Selak, Audrey Rivière
Pagina's: 477-491 - Applicability of Lactobacillus plantarum IMDO 788 as a starter culture to control vegetable fermentations(2013)
Auteurs: Dorrit Wouters, Silvia Grosu-Tudor, Medana Zamfir
Pagina's: 3352-3361 - Meat fermentation at the crossroads of innovation and tradition: A historical outlook(2013)
Auteurs: Anneke Geyzen, Maarten Janssens
Pagina's: 130-137 - Elements of Innovation and Tradition in Meat Fermentation: Conflicts and Synergies(2015)
Auteurs: Frédéric Leroy, Peter Scholliers, Virginie Amilien
Pagina's: 2-8 - Pervasiveness of Staphylococcus carnosus over Staphylococcus xylosus is affected by the level of acidification within a conventional meat starter culture set-up(2018)
Auteurs: Despoina Angeliki Stavropoulou, Hannelore De Maere, Alberto Berardo, Bente Janssens, Panagiota Filippou, Luc De Vuyst, S. De Smet, Frédéric Leroy
Pagina's: 60-66 - The Buffer Capacity and Calcium Concentration of Water Influence the Microbial Species Diversity, Grain Growth, and Metabolite Production During Water Kefir Fermentation(2019)
Auteurs: David Laureys, Maarten Aerts, Peter Vandamme, Luc De Vuyst
Pagina's: 2876 - Complete and Annotated Genome Sequence of the Sourdough Lactic Acid Bacterium Lactobacillus fermentum IMDO 130101(2018)
Auteurs: Marko Verce, Luc De Vuyst
Pagina's: 1-2