< Terug naar vorige pagina

Project

Slib- en zandtransport onder invloed van de actie van golven en stromingen in kustgebieden: numerieke simulatie en richtlijnen voor integratie in beslissingsprocessen.

Zand- en moddersedimenten spelen een centrale rol in ecosysteemdiensten aan de kust, zoals een overvloedige voedselvoorziening, gemakkelijk transport en veilige en gezonde locaties voor menselijke nederzettingen. Maar vanwege de complexiteit van processen zoals getijden, golven, sedimenttransport, enz. Zijn gemengde sedimenten vaak moeilijk te verklaren in toepassingen zoals kustbescherming, onderhoud van havens en effectbeoordeling.

Dit project benadert de complexiteit, ten eerste door het open-source numerieke model TELEMAC-MASCARET te gebruiken en te verbeteren. In het bijzonder, van zijn vermogen om interacties van stroomgolf-sedimentmengsels te simuleren. En ten tweede door een methodologie te ontwikkelen voor het integreren van resultaten van gemengde sedimentmodellen in besluitvormingsprocessen.

Datum:30 okt 2017 →  30 okt 2021
Trefwoorden:mixed sediment, sediment transport, combined wave–current action
Disciplines:Bouwkunde en constructietechnologie, Aardbevingsengineering, Geotechnische en omgevingsingenieurswetenschappen, Waterbouwkunde, Windtechnologie, Structurele ingenieurskunde, Andere burgerlijke ingenieurswetenschappen en bouwkunde
Project type:PhD project