< Terug naar vorige pagina

Project

PERPETUAL: Personalized Products Emerging from Tailored User-Adapting Logic. (IWT580)

De opzet van het PERPETUAL project is het ontwikkelen van methoden en algoritmen die als doel hebben automatische, gebruiker-gerichte analyses uit te voeren ter ondersteuning van verbeterde dienstverlening van producten. Zodoende vereist de PERPETUAL methodologie minder middelen door een verhoogde efficiëntie als gevolg van een geoptimaliseerd beleid voor een breed scala aan toepassingen. De behoefte aan personalisatie van producten, optimalisatie van hulpbronnen en energie-efficiëntie, en verlaagde-interface complexiteit,zijn enkele van de belangrijke drijfveren die nieuwe productfunctionaliteiten aansturen. Dit leidt tot een optimaal comfort voor de gebruiker zonder de complexiteit op gebied van hardwareaanpassingen te verhogen, .







Steunend op jarenlange ervaring op het vlak van automatische kennis profilering, reinforcement learning en geavanceerde controle van het consortium, zullen doelmethoden en ondersteunende algoritmen worden ontwikkeld om automatisch (multi-) gebruiker karakteristieken (zogenaamde 'gebruik profielen ') te bepalen, samen met afgeleide statistische functionele voorspellingen die de effectiviteit en efficiëntie van zelflerende controle strategieën sterk kunnen verbeteren.







Een brede waaier aan mogelijke toepassingen werd geïdentificeerd op basis van de beoogde gepersonaliseerde logica mogelijkheden en valorisatiepotentieel. Case studies omvatten: HVAC-systemen, Industriële koelsystemen, stroom opwekkingsmanagement en auto-oplaadstations voor smart grids. Deze cases worden geëvalueerd in samenwerking met de industrie.



Datum:1 jan 2012 →  30 apr 2016
Trefwoorden:Informatics, Artificial Intelligence, Www, programming
Disciplines:Toegepaste wiskunde