< Terug naar vorige pagina

Project

Nederlandse, Poolse en Zweedse stijlen van debatteren in het Europees Parlement; Een analyse van de verschillen en overeenkomsten.

Het doel van dit onderzoeksvoorstel is te analyseren Nederlandse, Poolse en Zweedse leden van het Europees Parlement (MEP) interventies, het gebruik van hun argumentatie methoden en te onderzoeken en te doen vergelijkende analyse. In het licht van de culturele en taalkundige tradities en conventies parlementsleden ', mogelijke verklarende variabelen voor de verschillen en overeenkomsten in stijl tussen de Europarlementariƫrs debatteren zal worden gezocht in, o.m. nationaliteit, politieke partij lidmaatschap van een groep in het Europees Parlement, de commissie, de functie van de debater, betekenis, geslacht of rol (groepsleider, rapporteur). Het studiemateriaal bestaat uit opgenomen mondelinge presentaties van Europarlementariƫrs. De geanalyseerde periode is van juli 2014 tot juni 2015 dat wil zeggen de huidige eerste twaalf maanden na de laatste verkiezingen. Tijdens deze periode, de 60 gekozen leden van het EP, tien mannen en tien vrouwen uit elk land gaven in totaal 703 toespraken.
Datum:1 okt 2015 →  30 sep 2017
Trefwoorden:Europees Parlement, Zweeds, Nederlands, Pools, stijlen van debatteren
Disciplines:Literatuurwetenschappen, Theorie en methodologie van de talenstudies, Andere economie en bedrijfskunde, Burgerschap, immigratie en politieke ongelijkheid, Internationale en vergelijkende politiek, Multilevel governance, Nationale politiek, Politiek gedrag, Politieke organisaties en instellingen, Politieke theorie en methodologie, Openbaar bestuur, Andere politieke wetenschappen