< Terug naar vorige pagina

Project

Onderzoeken van het onderliggende mechanisme voor suikeraccumulatie door nutriënten stress in de cyanobacterie Arthrospira platensis.

Om de productie van koolhydraten door Arthrospira te maximaliseren is het belangrijk om de productie van photosynthetische energie tijdens de accumulatie van koolhydraten hoog te houden. Tijdens mijn postdoctoraal onderzoek zal ik in meer détail de veranderingen van de photosynthetische energie tijdens N-gelimiteerde groei in Arthrospira bestuderen. Daarnaast zal ik ook nagaan welke alternatieve manieren kunnen gebruikt worden om de accumulatie van suikers te induceren, bijvoorbeeld limitatie van micronutriënten. Weinig studies die de invloed van N limitatie op suikeraccumulatie bestuderen houden rekening met de omzetting van photosynthetische energie naar biomassaproductie. Dynamic Energy Budget (DEB) models zijn hiervoor een geschikte tool (Kooijman, 2009). Deze modellen zou ik willen toepassen op data die ik verzameld heb tijdens mijn doctoraat over de N-gelimiteerde groei van Arthrospira. Ik wil ook de samenwerking met N. Leys en R. Wattiez verderzetten om de respons van Arthrospira op verschillende limiterende nutriënten op transcriptoom en proteoom niveau te bekijken. Verder wil ik ook samenwerking zoeken met internationale onderzoeksgroepen die actief zijn in metabole studies van microalgen in het algemeen of meer speciefiek van cyanobacteriën (e.g. S. Boussiba, Ben Gurion University; B. Rittmann, Arizona State University).

Datum:1 jan 2016 →  11 sep 2016
Trefwoorden:photosynthetic energy, proteome, transcriptome, dynamic enery budget model, nutrient limitation, carbohydrates, cyanobacteria, Arthrospira
Disciplines:Biofysica