< Terug naar vorige pagina

Project

Preventie en behandeling van iatrogene PPROM

Gezien het belang van iatrogene PPROM willen we deze complicatie van foetale interventies aan te pakken door het identificeren van patiënten die een verhoogd risico op iatrogene PPROM hebben, zullen we verder preventieve opties te verkennen en we zullen de betrouwbaarheid van een konijn model van oligohydramnios geïnduceerde longhypoplasie onderzoeken.

Daarom bestaat dit proefschrift uit 3 grote wetenschappelijke doelstellingen:

1) Het definiëren van patiënten met een verhoogd risico op iatrogene PPROM:

We zullen biochemische en biomechanische markers testen en hun potentieel om iatrogene PPROM voorspellen bij patiënten die fetoscopic ingrepen. Dit omvat training in transvaginale echografie, cervicale stijfheid metingen, zymografie, ELISA, IHC. (Dit deel zal ook worden uitgevoerd binnen de periode van mobiliteit).

2) Afdichting methoden van iatrogene foetale membraan gebreken:

Hierin zullen we verschillende nieuwe testen benaderd om beschadigde vliezen af te dichten. We analyseert ook de gecreëerde defecten in verschillende diermodellen om een beter begrip van de gecreëerde defecten krijgen. Dit omvat opleiding bij konijnen en schapen diermodellen, in vitro modellen en weefselkweek. (Dit deel zal ook worden uitgevoerd binnen de periode van mobiliteit).

3) Niet-invasieve meting van de ontwikkeling van de longen in het konijn model voor oligohydramnion geïnduceerde longhypoplasie:

We zullen proberen om een nieuw konijn model van oligohydramnios geïnduceerde longhypoplasie implementeren. Niet-invasieve metingen worden verricht in deze konijn model om de longhypoplasie evalueren. Dit omvat training in het ontwikkelen van nieuwe diermodellen, kleinschalige echografie en het uitvoeren van een systematische review van de literatuur.

Datum:30 okt 2014 →  22 nov 2019
Trefwoorden:PPROM, fetoscopy
Disciplines:Laboratoriumgeneeskunde, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Regeneratieve geneeskunde, Andere basiswetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen
Project type:PhD project