< Terug naar vorige pagina

Project

Modellering van de menselijke beweging vanuit een neuro-mechanische invalshoek: van generische, mechanische beschrijving tot geïndividualiseerd, cybernetisch systeem.

Het hoofddoel van dit IDO is het modelleren van de menselijke beweging vanuit een neuromechanische invalshoek door bewegingssimulaties te combineren met een neuromechanisch model. Deze sprong voorwaarts in het domein van de bewegingswetenschappen vereist het ontwikkelen van een geïntegreerde, multidisciplinaire methodologie die de mens beschouwt (i) op basis van een compleet geïndividualiseerd model i.p.v. een geschaald generisch model en (ii) als een cybernetisch i.p.v. een puur mechanisch systeem. Het modelleren van de mens als individueel, cybernetisch systeem vereist ontwikkelingen voor de individualisatie van het klassieke dynamisch model en het definiëren, individualiseren en integreren in de bewegingssimulatie van een neuromechanisch model. Dergelijke subject-specifieke, cybernetische simulaties laten toe de causale relatie tussen neurale en mechanische factoren enerzijds en de resulterende gangbeweging anderzijds kwantitatief vast te leggen.
Datum:1 sep 2008 →  31 aug 2012
Trefwoorden:Human motion, Gait, Neuromechanical model, Subject-specific, Individualised, Cybernetics, Motion simulation
Disciplines:Controlesystemen, robotica en automatisatie, Ontwerptheorieën en -methoden, Mechatronica en robotica, Computertheorie, Multimediaverwerking, Biologische systeemtechnologie, Signaalverwerking, Orthopedie, Humane bewegings- en sportwetenschappen, Revalidatiewetenschappen, Biomechanica