< Terug naar vorige pagina

Project

Voorbij de som der delen: Op weg naar een netwerkbenadering van het risico op seksuele recidive

Het algemene doel van dit dissertatie-project is het verbeteren van de effectiviteit van de behandeling van volwassen daders van seksueel geweld door middel van een effectieve(re) diagnostiek en behandeling van dynamische risicofactoren bij volwassen daders van seksueel geweld. Gebaseerd op de wetenschappelijke literatuur en op de leemtes in het bestaande onderzoek, wordt beoogd de volgende vier onderzoekvragen te beantwoorden:

1. Hoe goed voorspellen dynamische risicotaxatie-instrumenten seksueel recidivisme bij daders van seksueel geweld en verbeteren ze de voorspelling van recidivisme wanneer deze instrumenten gebruikt worden samen met statistische risicotaxatie-instrumenten in vergelijking met voorspellen van recidivisme enkel en alleen op basis van statische risicotaxatie-instrumenten?

2. In welke mate zijn veranderingen in dynamische risicofactoren (bij meting met dynamische risicotaxatie-instrumenten) voorspellend voor seksueel recidivisme?

3. Wat is de onderlinge samenhang van dynamische risicofactoren en welke van deze factoren  zijn cruciaal voor de preventie van recidivisme en bijgevolg doel van therapeutische interventie(s)?

4. Wat is het effect van specifieke interventies op dynamische risicofactoren (gemeten met de STABLE-2007)?

Datum:6 sep 2016 →  11 dec 2023
Trefwoorden:sex offenders, risk taxation, dynamic risk factors
Disciplines:Andere biologische wetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Regeneratieve geneeskunde, Andere basiswetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen, Psychiatrie en psychotherapie, Klinische en counseling psychologie, Andere psychologie en cognitieve wetenschappen, Diagnostiek, Medicinale producten
Project type:PhD project