< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Ruben Smets
- Disciplines:Industriële biotechnologie
Affiliaties
- Duurzame Processen en Katalyse (CSCE) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 31 jul 2020 - Bioengineeringtechnologie, Campus Geel (Technologiecluster)
Lid
Vanaf10 jul 2017 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 3 of 3
- CHITINERY – Naar een nieuw en duurzaam raffinageproces voor chitine afkomstig van insecten en andere geleedpotigenVanaf1 mrt 2023 → HedenFinanciering: IOF - technologie validatie in labo
- Heruitvinding van de bioraffinage van zwarte soldatenvlieglarven als duurzame grondstof voor de industrieVanaf1 okt 2021 → 30 sep 2022Financiering: BOF - postdoctorale mandaten
- Over de samenstelling en bioraffinage van de zwarte soldatenvlieg (Hermetia illucens) - ophelderen van onzekerheden en naar een duurzamere verwerkingVanaf8 sep 2017 → 30 sep 2021Financiering: BOF - doctorale mandaten, BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
Publicaties
1 - 10 van 13
- Depolymerisation-hydrogenation of condensed tannins as a strategy for generating flavan-3-ol monomers(2023)
Auteurs: Thijs Vangeel, Ruben Smets, Mik Van Der Borght, Bert Sels
- Optimizing the rheological and textural properties of chapatti enriched with house crickets (Acheta domesticus) flour using hydrocolloids by an I-optimal design(2022)
Auteurs: Habiba KHATUN, Siebe Lievens, Ruben Smets, Mik Van Der Borght, Johan Claes
- On the nitrogen content and a robust nitrogen-to-protein conversion factor of black soldier fly larvae (Hermetia illucens)(2021)
Auteurs: Ruben Smets, Johan Claes, Mik Van Der Borght
Pagina's: 6365 - 6377 - On the Compositional Analysis and Biorefinery of the Black Soldier Fly (Hermetia illucens) – Resolving Uncertainties & Towards More Sustainable Processing(2021)
Auteurs: Ruben Smets, Johan Claes, Mik Van Der Borght, Ilse Van de Voorde
- Enhancing the specificity of chitin determinations through glucosamine analysis via ultra-performance LC-MS(2021)
Auteurs: Ruben Smets, Mik Van Der Borght
- Characterization of freeze dried, oven dried and blanched house crickets (Acheta domesticus) and Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) by means of their physicochemical properties and volatile compounds(2021)
Auteurs: Habiba KHATUN, Johan Claes, Ruben Smets, Ann De Winne, Mik Van Der Borght
- Optimisation of the lipid extraction of fresh black soldier fly larvae (Hermetia illucens) with 2-methyltetrahydrofuran by response surface methodology(2021)
Auteurs: Ruben Smets, Peter Goos, Johan Claes, Mik Van Der Borght
- Sequential Extraction and Characterisation of Lipids, Proteins, and Chitin from Black Soldier Fly (Hermetia illucens) Larvae, Prepupae, and Pupae(2020)
Auteurs: Ruben Smets, Ilse Van de Voorde, Guido Aerts, Johan Claes, Mik Van Der Borght
- Fermentation Versus Meat Preservatives to Extend the Shelf Life of Mealworm (Tenebrio molitor) Paste for Feed and Food Applications(2020)
Auteurs: Ruben Smets, Leen Van Campenhout
- Effect of heat processing on the nutrient composition, colour, and volatile odour compounds of the long-horned grasshopper Ruspolia differens serville(2020)
Auteurs: Ann De Winne, Ruben Smets, Johan Claes, Mik Van Der Borght