< Terug naar vorige pagina

Project

Vooruitgang in de comfortabele monitoring van slaapapneu d.m.v. machine learning

Het doctoraatsonderzoek focust op het ontwerp van nieuwe geavanceerde algoritmen en software voor signaalverwerking, op basis van metingen met draagbare sensoren.
Het onderzoek focust zich meer bepaald op:
 

Identificatie van obstructieve slaapapneu (OSA) en hart- en vaatziekten in a populatie van vermoedelijke OSA-patiënten o.b.v. comfortabele sensoren.
Ontwikkeling van een artefactdetectiealgoritme voor nieuwe comfortabele sensoren.
Ontwikkeling van een algoritme om automatisch verstoorde data van comfortabele sensoren met de referentiedata te synchroniseren.
Automatische detectie van slaap in OSA-patiënten o.b.v. hart- en ademhalingssignalen van comfortabele sensoren.

De onderzoeksprojecten worden uitgevoerd in sterke samenwerking met het UZ Leuven, industriële partners en andere academische partners in Vlaanderen en buitenland.

Datum:12 jun 2017 →  21 okt 2021
Trefwoorden:Sleep apnea, Arterial stiffness, PPG, Biomedical data processing
Disciplines:Controlesystemen, robotica en automatisatie, Ontwerptheorieën en -methoden, Mechatronica en robotica, Computertheorie, Toegepaste wiskunde, Computerarchitectuur en -netwerken, Distributed computing, Informatiewetenschappen, Informatiesystemen, Programmeertalen, Scientific computing, Theoretische informatica, Visual computing, Andere informatie- en computerwetenschappen, Modellering, Biologische systeemtechnologie, Signaalverwerking
Project type:PhD project