< Terug naar vorige pagina

Project

Onderzoek rond het evolutionaire samenspel tussen de voorkeur voor anderen en de vorming van groepen in strategische omgevingen (FWOAL675)

Veel strategische situaties worden gekenmerkt door spelersvoorkeuren die het welzijn van anderen in rekening nemen. Deze voorkeuren begeleiden mensen in hun beslissingen met wie te participeren in economische of sociale activiteiten . Weinig aandacht gaat uit naar hoe groepsvorming de voorkeuren van spelers beïnvloed en vice versa.

Hier onderzoeken we hoe deze voorkeuren met betrekking tot het welzijn van anderen het samenbrengen van de spelers beïnvloedt, zowel in paarsgewijze en N - spelers scenario's , en vice versa hoe groepsdynamica de overtuigingen ( dwz de vorming en aanpassing van de overtuigingen ) van de individuele agenten in de context van twee concrete strategische problemen beïnvloeden. De focus zal hier liggen op het dictator spel en de uitbreiding, het vertrouwen spel .

Om dit probleem op te lossen combineren we het huidige computationele onderzoek betreffende het modelleren van overtuigingen en stabiel matchen met de populatie dynamische modellen die klassiek gebruikt worden in evolutionaire speltheorie ( EGT ). Ons uiteindelijke doel is om inzicht te verkrijgen in hoe collectieve systemen worden gevormd door overtuigingen en voorkeuren, waardoor de abstracte resultaten kenmerkend voor EGT dichter bij de wereld van echte strategische situaties worden gebracht.

Om de geldigheid van dit onderzoek te waarborgen , zal een externe partner experimenteel onderzoek naar de vragen die gelijkwaardig zijn aan diegene die in dit voorstel werden geformuleerd testen op basis van een aantal gedragseconomie experimenten . Deze experimenten zullen niet alleen zorgen voor de geldigheid van de resultaten, maar ze zullen ook de richting van het onderzoek mee bepalen .
Datum:1 jan 2013 →  31 dec 2016
Trefwoorden:Applied Biology
Disciplines:Andere biologische wetenschappen niet elders geclassificeerd, Systeembiologie