< Terug naar vorige pagina

Project

Conditionele knockout muizen voor het Smadinteragerende eiwit en nieuw DNA herstel enzyme Tdp2: ligt de oorzaak van adulte neurodegeneratie ook in defectieve embryonale neurogenese?

We zullen de muizen op verschillende leeftijden analyseren voor veranderingen in de dopaminerge, noradrenerge en cholinergische systemen, ze ook evalueren op mitochondriale en cytoskeletafhankelijke functies en fenotype  en ze uitgebreid evalueren op gedrag met betrekking tot zowel motorische als niet-motorische (dys) -functies. Het concept van dit onderzoek is niet alleen gericht op de symptomatische fase van de ziekte maar ook opr de pre-motorische fase om zo bij te dragen tot de ontwikkeling van biomarkers en / of preventie van de aanvang van de neurodegeneratieve ziekte.

Datum:1 jan 2014 →  31 dec 2017
Trefwoorden:Smad-interacting protein
Disciplines:Laboratoriumgeneeskunde, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Regeneratieve geneeskunde, Andere basiswetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen