< Terug naar vorige pagina

Project

De impact van de multilaterale en preferentiële handelsliberalisering op het internationale handelspatroon van de Belgische industrie.

Dit onderzoeksproject onderzoekt de impact van diverse handelsbeleidsinstrumenten op de extensieve en intensieve marge van de Belgische industriële handel. De gebruikte methodologie laat toe een inschatting te maken van het belang van quantiteit en kwaliteit in de Belgische industriële handel. Door rekening te houden met de impact van diverse handelsbeleidsinstrumenten wordt nagegaan in hoeverre recente vormen van handelsbeleid zoals bv. anti-dumping een andere impact hebben dan de traditionele impact van invoertarieven. Aangezien dergelijke analyse een grondige kennis vereist van de juridische implicaties van dergelijke handelsbeleidsinstrumenten, wordt in dit project geopteerd door een interdisciplinaire aanpak op basis van geïntegreerd economisch-juridisch onderzoek.
Datum:1 apr 2008 →  30 sep 2009
Trefwoorden:Economy
Disciplines:Toegepaste economie, Economische geschiedenis, Macro-economie en monetaire economie, Micro-economie, Toerisme