< Terug naar vorige pagina

Project

De ontwikkeling en validatie van nieuwe compartimentsmodellen van het myocard ter beoordeling en follow-up van regionale functie en perfusie magnetische resonantie data bij acuut myocard infarct.

Bedoeling is het ontwikkelen van analysetools voor de evaluatie van regionale functie, perfusie en viabiliteit in fysiologisch en klinisch relevante compartimenten van de linker ventrikelwand (ie., infarct, peri-infarct en remote myocardium) in acute myocardinfarcten, welke gebruik maakt van een fusie van contrast-beelden met laattijdige aankleuring, cine en perfusie magnetische resonantie beeldvorming. De contrastopnamen met laattijdige aankleuring tonen zeer accuraat de aanwezigheid en uitgebreidheid van irreversiebel beschadigd myocard en wordt hedentendage beschouwd als de niet-invasieve referentietechniek voor kwantificatie van de infarctgrootte in acute/chronische omstandigheden. Eerder dan gebruik te maken van een standaard ("fixed") segmentatie gebruik makend van de linker ventrikelanatomie, zal de aanwezigheid en uitgebreidheid aankleuring op de contrast MRI beelden gebruikt worden om het infarctgebied te definiƫren, een aanliggend (omringend) peri-infarct gebied en een resterend remote myocard. Een dergelijk 3-compartment model heeft het voordeel om de regional parameters (zoals functie) meer accuraat te kunnen bekijken, en aansluitend ook de evaluatie van nieuwe behandelingsmethoden.
Datum:1 jan 2009 →  31 dec 2012
Trefwoorden:Cardial magnetic resonance
Disciplines:Diagnostiek, Laboratoriumgeneeskunde, Medicinale producten, Cardiale en vasculaire geneeskunde, Medische beeldvorming en therapie, Andere paramedische wetenschappen