< Terug naar vorige pagina

Project

Inzicht in mechanismen voor het ontsluiten van omega-3 vetzuren uit microalgen.

Biomassa van microalgen is een rijke bron van nutritioneel interessante componenten zoals ω-3 poly-onverzadigde vetzuren (ω-3 PUFA). Deze componenten worden gerelateerd met belangrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen, maar op vandaag ligt hun gemiddelde inname onder het aanbevolen niveau. Hierdoor groeit de interesse in het verrijken van levensmiddelen. ω-3 PUFA afkomstig van microalgen kan toegevoegd worden in levensmiddelen onder de vorm van geëxtraheerde olie, of als totale biomassa. Om de extraheerbaarheid en biotoegankelijkheid van ω-3 PUFA te verbeteren, is inzicht nodig in technieken die deze ω-3 PUFA kunnen vrijzetten uit de cellulaire matrix. De doelstelling van dit project bestaat erin het potentieel te bestuderen van procesvoering (hogedrukhomogenisatie, ultrasonicatie, gepulseerde elektrische hoogspanning), alsook celwanddegraderende enzymen, voor het vrijzetten van ω-3 PUFA uit algen.
Datum:1 okt 2010 →  30 sep 2013
Trefwoorden:Cell wall degrading enzymes, Extractability, Processing, Bioaccessibility
Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie