< Terug naar vorige pagina

Project

Wat is de optimale alternatieve training protocol voor het stimuleren van neuroplasticiteit van het zenuwstelsel? De invloed van tDCS en een geoptimaliseerd aanvullende interventie op het functionele herstel van chronische patienten met een beroerte

Titel 
Wat is het optimale alternatieve trainingsprotocol voor het stimuleren van neuroplasticiteit van het zenuwstelsel? De invloed van tDCS en een geoptimaliseerde aanvullende interventie op het functionele herstel van chronische patiënten met een beroerte.
Omschrijving 
Dit project richt zich op de vraag of transcraniële directe stroomstimulatie (tDCS) van de hersenen neuroplasticiteit kan verbeteren bij gezonde volwassenen en CVA patiënten wanneer toegepast tijdens de fysieke training of tijdens aanvullende interventies zoals motor imagery en bewegingsobservatie. tDCS is een niet-invasieve, veilige, pijnloze en goedkope methode die gemakkelijk kan worden toegepast buiten ziekenhuis instellingen. Evenzo kan motor imagery en bewegingsobservatie worden uitgevoerd zonder verdere begeleiding, waardoor ze uitstekende interventies zijn om hoeveelheid en frequentie van de revalidatietraining te doen toenemen, ook buiten de gespecialiseerde centra. De algemene werkhypothese is dat tDCS het effect van fysieke praktijk en aanvullende training (motor imagery / bewegingsobservatie) verbetert. In dit translationeel onderzoek, zullen we eerst onze hypothese testen en het meest effectieve interventie protocol bij gezonde proefpersonen identificeren metbehulp van een dubbel-blind sham-gecontroleerd cross-overdesign om gedrags- en neurale veranderingen van de primaire motorische cortex te bestuderen. Deze studie zal een klinische fase informeren waarin het superieure interventie protocol wordt vergeleken met een standaard therapie voorchronische patiënten met een beroerte aan de hand van therapeutische relevantie met behulp van een dubbelblinde, sham-gecontroleerde, gerandomiseerde klinische trial ontwerp. Deze studie heeft als doel de kloof te overbruggen die momenteel bestaat tussen fundamenteel onderzoek en de daadwerkelijke uitvoering van tDCS in klinische settings.
Datum:1 okt 2010 →  30 sep 2014
Trefwoorden:tDCS, Movement observation, TMS, Stroke patients, Neuroplasticity
Disciplines:Orthopedie, Humane bewegings- en sportwetenschappen, Revalidatiewetenschappen
Project type:PhD project