< Terug naar vorige pagina

Project

Koolstofnanobuizen in nano-engineerde polymeercomposieten.

Dit doctoraatsproject richt zich op de link tussen de nanoschaal koolstof nanobuizen (carbon nanotubes, CNTs) en het macroscopisch polymeercomposiet. Het doel van dit doctoraatsproject is fundamenteel inzicht te krijgen in de rol van CNTs in polymeercomposieten en dit inzicht te gebruiken voor de ontwikkeling van een nieuwe klasse nano-engineerde polymeercomposieten met een doorbraak in mechanische schadeweerstand en elektrische geleidbaarheid.

De nadruk binnen dit doctoraatsproject ligt op de rechtstreekse groei van koolstof nanobuizen (carbon nanotubes, CNTs) op koolstofvezels door gebruik te maken van nieuwe synthesemethoden. Ookcontrole over de positionering van CNTs in structureel hiƫrarchische, meerfasige epoxymedia behoort tot het takenpakket. De cross-link aan het grensvlak CNTs/koolstofvezel en CNTs/epoxymatrix zullen worden bestudeerd als functie van het CNT-type en morfologie. Scheurgeneratie en -propagatie zullen worden onderzocht door middel van elektronenmicroscopie (SEMen TEM), samen met nieuw ontwikkelde in-situ vervormingsmethoden en -experimenten. Het ultieme doel is om fundamenteel inzicht te krijgen in scheurvorming op nano- en microschaal en om deze informatie te koppelen aan de modelleerresultaten en aan het mechanische antwoord van nano-versterkte polymeercomposieten op macroschaal.
Datum:1 okt 2010 →  5 jul 2016
Trefwoorden:Damage resistance, Carbon fibers, Chemical vapour deposition, Polymer composite, Carbon nanotubes
Disciplines:Keramische en glasmaterialen, Materialenwetenschappen en -techniek, Halfgeleidermaterialen, Andere materiaaltechnologie
Project type:PhD project