< Terug naar vorige pagina

Project

Exploratie van immuno nanobeads voor de isolatie en kwantitatieve detectie van humane pathogene amoeben in complexe waterstalen.

Vrijlevende amoeben (FLA) zijn wijdverspreid in de natuur waar ze een essentiële rol vervullen in aquatische ecosystemen. Verschillende FLA zijn echter de oorzaak van belangrijke en zelfs fatale ziektes bij mens en dier. Daarenboven kunnen FLA als gastheer fungeren voor de replicatie en verspreiding van humane pathogene bacteriën en virussen en om deze reden worden ze ook als belangrijke vectoren beschouwd in de overdracht van ziekten. Ondanks de recente vooruitgang in de ontwikkeling van innovatieve detectiesystemen om de aanwezigheid van FLA in water systemen aan te tonen en te kwantificeren, zijn deze methoden enkel betrouwbaar en geschikt voor detectie van FLA in propere wat erstalen. In dit project willen we expertise van vier groepen combineren om een innovatieve immunomagnetische scheidings (IMS) strategie te ontwikkelen en te valideren die op een betrouwbare manier FLA kan detecteren kwantificeren in complexe waterstalen. De onderzoeksstrategie is gebaseerd om de combinatie van op rationeel gesynthetiseerde superparamagnetische nanopartikels die gekoppeld zijn met specifieke antilichamen en antilichaamfragmenten. In dit project willen we een antwoord bieden aan de beperkingen van de huidige IMS technologie.
Datum:1 jan 2011 →  31 dec 2014
Trefwoorden:Bacteria, Legionella, Monoclonal antibodies, Paramagnetic, Free-living amoebae, Immunobeads, Nanoparticles
Disciplines:Analytische chemie, Macromoleculaire en materiaalchemie, Geologie, Aquatische wetenschappen, uitdagingen en vervuiling, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen