Onderzoeker
Iris Tavernier
- Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → 22 sep 2019 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf11 sep 2014 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 1 of 1
- Het structureren van vloeibare olie door vorming van emulsies om voedingsproducten te ontwikkelen vrij van verzadigde vetten.Vanaf1 okt 2014 → 30 sep 2018Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
Publicaties
1 - 10 van 21
- Polymer coated fat crystals as oil structuring agents : fabrication and oil-structuring properties(2021)
Auteurs: Mohd Dona Bin Sintang, Sabine Danthine, Iris Tavernier, Davy Van de Walle, Chi Diem Doan, Dimas Rahadian Aji Muhammad, Tom Rimaux
- Improved food functional properties of pea protein isolate in blends and co-precipitates with whey protein isolate(2021)
Auteurs: H. T. Kristensen, Iris Tavernier, S. B. Gregersen, M. Hammershoj, Paul Van der Meeren, T. K. Dalsgaard
- Oil powders stabilized with soy protein used to prepare oil-in-fat dispersions(2019)
Auteurs: Iris Tavernier, Bart Heyman, Paul Van der Meeren
Pagina's: 136 - 141 - Relating crystallization behavior of monoacylglycerols-diacylglycerol mixtures to the strength of their crystalline network in oil(2019)
Auteurs: Iris Tavernier, Kim Moens, Bart Heyman, Sabine Danthine
Pagina's: 504 - 513 - Crystallization behavior of emulsified fats influences shear-induced partial coalescence(2018)
Auteurs: Kim Moens, Iris Tavernier
Pagina's: 362 - 370 - Oil structuring through biopolymer and crystal networks(2018)
Auteurs: Iris Tavernier
- Food-grade monoglyceride oil foams : the effect of tempering on foamability, foam stability and rheological properties(2018)
Auteurs: Robbe Heymans, Iris Tavernier, Sabine Danthine, Tom Rimaux, Paul Van der Meeren
Pagina's: 3143 - 3454 - The potential of waxes to alter the microstructural properties of emulsion-templated oleogels(2018)
Auteurs: Iris Tavernier, Chi Diem Doan, Paul Van der Meeren, Bart Heyman
- Synergistic interactions between lecithin and fruit wax in oleogel formation(2018)
Auteurs: Paula Kiyomi Okuro, Iris Tavernier, Mohd Dona Bin Sintang, Andre Skirtach, António A Vicente, Rosiane L Cunha
Pagina's: 1755 - 1767 - Sequential crystallization of high and low melting waxes to improve oil structuring in wax-based oleogels(2017)
Auteurs: Iris Tavernier, Diem Chi Doan, Davy Van de Walle, Sabine Danthine, Tom Rimaux
Pagina's: 12113 - 12125