Onderzoeker
Ann Van Holle
- Disciplines:Landbouw, land- en landbouwbedrijfsbeheer, Plantenbiologie, Productie van landbouwgewassen, Productie van landbouwdieren, Andere landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen
Affiliaties
- Vakgroep Plant en Gewas (Departement)
Lid
Vanaf20 feb 2018 → 30 sep 2021 - Vakgroep Biotechnologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → 19 feb 2018 - Vakgroep Toegepaste biowetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf28 okt 2016 → 31 dec 2017
Publicaties
1 - 10 van 10
- Relevance of hop terroir for beer flavour(2021)
Auteurs: Ann Van Holle, Hilde Muylle, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Isabel Roldán-Ruiz, Anita Van Landschoot
Pagina's: 238 - 247 - Impact of hop terroir on beer flavour characteristics(2020)
Auteurs: Ann Van Holle
- Single nucleotide polymorphisms and biochemical markers as complementary tools to characterize hops (Humulus lupulus L.) in brewing practice(2019)
Auteurs: Ann Van Holle, Hilde Muylle, Tom Ruttink, Anita Van Landschoot, Geert Haesaert, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Isabel Roldán-Ruiz
Pagina's: 3761 - 3771 - The brewing value of Amarillo hops (Humulus lupulus L.) grown in northwestern USA : a preliminary study of terroir significance(2017)
Auteurs: Ann Van Holle, Anita Van Landschoot, Isabel Roldán-Ruiz, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire
Pagina's: 312 - 318 - Comparison of the analytical profiles of volatiles in single-hopped worts and beers as a function of the hop variety(2015)
Auteurs: Michael Dresel, Tatiana Praet, Filip Van Opstaele, Ann Van Holle, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 8 - 28 - Investigation of the impact of the hop variety and the hopping technology on the analytical volatile profile of single-hopped worts and beers(2013)
Auteurs: Michael Dresel, Filip Van Opstaele, Tatiana Praet, Barbara Jaskula-Goiris, Ann Van Holle, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 162 - 175 - From wort to beer : the evolution of hoppy aroma of single hop beers produced by early kettle hopping, late kettle hopping and dry hopping(2013)
Auteurs: Michael Dresel, Tatiana Praet, Filip Van Opstaele, Ann Van Holle, Jan Van Nieuwenhove, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Guido Aerts, Luc De Cooman
Pagina's: 103 - 103 - Flocculation in ale brewing strains of Saccharomyces cerevisiae : re-evaluation of the role of cell surface charge and hydrophobicity(2012)
Auteurs: Ann Van Holle, Manuela D Machado, Eduardo V Soares
Pagina's: 1221 - 1229 - Inulin-type fructans with prebiotic properties counteract GPR43 overexpression and PPAR gamma-related adipogenesis in the white adipose tissue of high-fat diet-fed mice(2011)
Auteurs: Evelyne M Dewulf, Patrice D Cani, Audrey M Neyrinck, Sam Possemiers, Ann Van Holle, Giulio G Muccioli, Louise Deldicque, Laure B Bindels, Barbara D Pachikian, Florence M Sohet, et al.
Pagina's: 712 - 722 - Mise en évidence de nouvelles bactéries capables de façonner le phénotype de souris obèses et diabétiques : analyses métagénomiques du microbiote intestinal après traitement avec des prébiotiques(2011)Volume: 37
Auteurs: A Everard, V Lazarevic, M Derrien, M Girard, GG Muccioli, A Neyrinck, Sam Possemiers, Ann Van Holle, P Francois, WM de Vos, et al.
Pagina's: A7 - A7