Onderzoeker
Wim Verbeke
- Trefwoorden:Marketing, Voeding, Landbouweconomie, Consumentengedrag
- Disciplines:Marketing niet elders geclassificeerd, Landbouw- en natural resource economie, milieu- en ecologische economie, Marktonderzoek, Consumentengedrag, Andere landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Vakgroep Landbouweconomie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Landbouweconomie (Departement)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2009 → 31 okt 2017 - Vakgroep Landbouweconomie (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2009 → 31 okt 2017 - Vakgroep Landbouweconomie (Departement)
Lid
Vanaf1 apr 1995 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 10 of 20
- Naar een veerkrachtiger beleidskader voor microbiologische voedselveiligheid in de samenlevingVanaf1 nov 2023 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- De kiem leggen voor adaptatie: een pan-Europese studie naar de weerbaarheid van de landbouw, waarbij ervaringen en percepties rond klimaatverandering in kaart gebracht worden voor actoren uit verschillende landbouwtakkenVanaf1 nov 2023 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- Het marktpotentieel van genbewerkte voeding in OegandaVanaf1 okt 2023 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- BOF-ZAP-ambt in consumentengedragVanaf1 sep 2021 → HedenFinanciering: BOF - ZAP BOF mandaten
- Genetische varianten geassocieerd met resistentie tegenover het Deformed wing virus bij honingbijen en hun gebruik in merker gestuurde selectie op basis van CRISPR om de veerkracht van bijen te verbeterenVanaf1 jan 2021 → HedenFinanciering: FWO Onderzoeksproject (incl. WEAVE projecten)
- Kweek van stamcellen voor vlees op maatVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- Microalgae-eiwitingrediënten voor het voedsel en voeder van de toekomstVanaf1 okt 2019 → 31 dec 2023Financiering: H2020-EU.3.2.- SOCIETAL CHALLENGES - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Voedzame, veilige en duurzame zeevruchten voor consumenten van morgenVanaf1 nov 2017 → 30 apr 2021Financiering: H2020 - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Promoten van gezondheid- en duurzaamheidsaspecten in voedingskeuzes van consumenten door etiketeringVanaf1 okt 2016 → 30 sep 2019Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- PROMISS: preventie van ondervoeding bij senioren in de EUVanaf1 apr 2016 → 31 jul 2021Financiering: H2020 - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
Publicaties
1 - 10 van 123
- Consumer segments less or more willing to adopt foods with microalgae proteins(2024)
Auteurs: Hélène Van der Stricht, Christine Yung Hung, Arnout R. H. Fischer, Wim Verbeke
- Consumers’ willingness-to-buy pasta with microalgae proteins : which label can promote sales?(2023)
Auteurs: Hélène Van der Stricht, Adriano Profeta, Christine Yung Hung, Wim Verbeke
- Turning your weakness into my strength : how counter-messaging on conventional meat influences acceptance of cultured meat(2022)
Auteurs: Chad M. Baum, Wim Verbeke, Hans De Steur
- Meat consumption and flexitarianism in the Low Countries(2022)
Auteurs: Hans Dagevos, Wim Verbeke
- Replacement of nitrite in meat products by natural bioactive compounds results in reduced exposure to N-nitroso compounds : the PHYTOME project(2021)
Auteurs: Simone G. van Breda, Karen Mathijs, Harm-Jan Pieters, Virag Sagi-Kiss, Gunter G. Kuhnle, Panagiotis Georgiadis, Giovanna Saccani, Giovanni Parolari, Roberta Virgili, Rashmi Sinha, et al.
- Data on consumers' purchase behavior towards certified rice in Vietnam(2021)
Auteurs: My Nguyen Hoang Diem, Matty Demont, Wim Verbeke
- Understanding meat consumption in later life : a segmentation of older consumers in the EU(2021)
Auteurs: Alessandra C. Grasso, Christine Yung Hung, Margreet R. Olthof, Ingeborg A. Brouwer, Wim Verbeke
- Consumers' acceptance of an online tool with personalized health risk-benefit communication about seafood consumption(2020)
Auteurs: Fien Minnens, Antonio Marques, Jose L. Domingo, Wim Verbeke
- Older consumers’ readiness to accept alternative, more sustainable protein sources in the European Union(2019)
Auteurs: Alessandra C. Grasso, Christine Yung Hung, Margreet R. Olthof, Wim Verbeke, Ingeborg A. Brouwer
- Farmers’ willingness to adopt late blight-resistant genetically modified potatoes(2019)
Auteurs: Hans De Steur, Ellen Van Loo, Jasmien Maes, Godelieve Gheysen, Wim Verbeke