Onderzoeker
Guido Aerts
- Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Bioengineeringtechnologie, Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 10 of 10
- Strategieën om de ijzeriname tijdens het brouwproces te reduceren met betrekking tot de smaakstabiliteitVanaf24 jan 2018 → 6 nov 2023Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Bepaling van kritische factoren in de moutproductie met betrekking tot de smaakstabiliteit van het finale bierVanaf7 apr 2017 → 15 okt 2021Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Flavourinstabiliteit van bier: onderzoek naar de vorming en/of de vrijstelling van verouderingsaldehydenVanaf31 mrt 2016 → 19 nov 2020Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Consistente productie van alcoholische dranken gearomatiseerd met kruidenVanaf1 nov 2015 → 31 okt 2017Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Opheldering van de vorming en/of vrijstelling van bierverouderingsaldehyden.Vanaf1 okt 2015 → 30 sep 2019Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- Onderzoek en ontwikkeling van een optimale en kostenefficiënte enzymatische extractiemethode voor productie van hoogwaardige natuurlijke vezels voor toepassing in composietmaterialen.Vanaf1 jan 2015 → 28 aug 2020Financiering: IWT persoonsgebonden financ. - strategische onderzoeksbeurzen
- Onderzoek naar osmotolerante gisten voor very-high-gravity bioethanolproductieVanaf1 okt 2010 → 27 sep 2016Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Bouw van hoge temperatuur SSF* reactor voor de productie van biobrandstoffen uit lignocelluloseVanaf1 okt 2008 → 15 sep 2013Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- Systeemwijzigingen in wortproductie voor de verbetering van de smaakstabiliteit van pilsbier.Vanaf1 okt 2008 → 5 jul 2013Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Karakterisatie van microbiële gemeenschappen en xylanolytische bacteriën tijdens het mouten van gerst: invloed op de moutkwaliteitVanaf1 okt 2008 → 10 sep 2013Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
Publicaties
1 - 10 van 78
- Strategies to Reduce the Iron Intake During the Brewing Process with respect to Flavour Stability(2023)
Auteurs: Tuur Mertens, Guido Aerts
- Determination of critical factors in malt production related to the flavour stability of final beer(2021)
Auteurs: Luc De Cooman, Guido Aerts, Gert De Rouck
- Physicochemical properties, sugar profile, and non-starch polysaccharides characterization of old wheat malt landraces(2021)
Auteurs: Guido Aerts
- Monitoring the evolution of free and cysteinylated aldehydes from malt to fresh and forced aged beer(2021)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Barbara Jaskula-Goiris, Joseph De Brabanter, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
- On the contribution of malt quality and the malting process to the formation of beer staling aldehydes: a review(2021)
Auteurs: Barbara Jaskula-Goiris, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
Pagina's: 107 - 126 - Sequential Extraction and Characterisation of Lipids, Proteins, and Chitin from Black Soldier Fly (Hermetia illucens) Larvae, Prepupae, and Pupae(2020)
Auteurs: Ruben Smets, Ilse Van de Voorde, Guido Aerts, Johan Claes, Mik Van Der Borght
- Beer flavour instability: Unravelling formation and/or release of staling aldehydes(2020)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Luc De Cooman, Joseph De Brabanter, Jessika De Clippeleer, Gert De Rouck, Guido Aerts
- Enzymatic treatment of flax for high-quality composites(2020)
Auteurs: Jana De Prez, Ilse Van de Voorde, Guido Aerts, Aart Willem Van Vuure, Jan Ivens
- Flax treatment with strategic enzyme combinations: Effect on fiber fineness and mechanical properties of composites(2020)
Auteurs: Aart Willem Van Vuure, Jan Ivens, Guido Aerts, Ilse Van de Voorde
Pagina's: 231 - 245 - Determination of optimal sample preparation for aldehyde extraction from pale malts and their quantification via headspace solid-phase microextraction followed by gas chromatography and mass spectrometry(2020)
Auteurs: Barbara Jaskula-Goiris, Johanna Schlich, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman