Onderzoeker
Hubert Paelinck
- Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 31 dec 2015 - Bioengineeringtechnologie, Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 dec 2015
Projecten
1 - 6 of 6
- LIQUIDSMOKE: Het gebruik van rookcondensaten als veilig en duurzaam alternatief voor het traditioneel roken van vleeswaren.Vanaf1 jan 2015 → 31 dec 2016Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Invloed van plantaardige anti-oxidanten op the natuurlijke kleurvorming en vetoxidatie in droge gefermenteerde worstwaren.Vanaf1 okt 2014 → 30 sep 2015Financiering: BOF - Andere acties
- Kookham doorgelichtVanaf1 dec 2013 → 30 nov 2015Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Invloed van grondstoffen en procesvoering op de structuur van gel-type geëmulgeerde vleeswaren.Vanaf1 okt 2013 → 31 dec 2018Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds, IWT persoonsgebonden financ. - strategische onderzoeksbeurzen
- Zinkprotoporfyrine IX vorming in relatie tot de kleurvorming van nitrietvrije droge gefermenteerde worstwaren.Vanaf1 okt 2012 → 27 apr 2017Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- N-nitrosamines in droge gefermenteerde worst: aanwezigheid en vorming van N-nitrosopiperidineVanaf1 okt 2008 → 26 feb 2014Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
Publicaties
1 - 10 van 37
- Influence of raw materials and processing on the structure of gel-type emulsified meat products(2018)
Auteurs: Seline Glorieux, Ilse Fraeye, Imogen Foubert, Hubert Paelinck
- Influence of meat source, pH and production time on zinc protoporphyrin IX formation as natural colouring agent in nitrite-free dry fermented sausages(2018)
Auteurs: Joseph De Brabanter, Chris Michiels, Hubert Paelinck, Ilse Fraeye
Pagina's: 46 - 53 - Isothermal gelation behavior of myofibrillar proteins from white and red chicken meat at different temperatures(2017)
Auteurs: Seline Glorieux, Liselot Steen, Hubert Paelinck, Imogen Foubert, Ilse Fraeye
Pagina's: 3785 - 3795 - Zinc protoporphyrin IX formation in relation to the colouring of nitrite-free dry fermented sausages.(2017)
Auteurs: Hannelore De Maere, Ilse Fraeye, Hubert Paelinck, Chris Michiels
- In vitro zinc protoporphyrin IX formation in different meat sources related to potentially important intrinsic parameters(2017)
Auteurs: Hannelore De Maere, Chris Michiels, Marlies Govaert, Hubert Paelinck, Ilse Fraeye
Pagina's: 131 - 142 - Volatile N-nitrosamines in meat products: Potential precursors, influence of processing and mitigation strategies(2017)
Auteurs: Eveline De Mey, Hannelore De Maere, Hubert Paelinck, Ilse Fraeye
Pagina's: 2909 - 2923 - Formation of naturally occurring pigments during the production of nitrite-free dry fermented sausages(2016)
Auteurs: Hannelore De Maere, Ilse Fraeye, Eveline De Mey, Lore Dewulf, Chris Michiels, Hubert Paelinck
Pagina's: 1 - 7 - Functional properties of pork liver protein fractions(2016)
Auteurs: Liselot Steen, Seline Glorieux, Olivier Goemaere, Kristof Brijs, Hubert Paelinck, Imogen Foubert, Ilse Fraeye
Pagina's: 970 - 980 - Physicochemical characterization of liver paste and its main constituents(2015)
Auteurs: Liselot Steen, Imogen Foubert, Ilse Fraeye, Hubert Paelinck
Aantal pagina's: 145 - The effect of water soluble fat replacers and fat reduction on the growth of Lactobacillus sakei and Listeria monocytogenes in broth and pork liver paté(2015)
Auteurs: Slawomir Szczepaniak, Olivier Goemaere, Liselot Steen, Hubert Paelinck
Pagina's: 316 - 321