Onderzoeker
Sofie Malfliet
- Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 31 mrt 2014 - Bioengineeringtechnologie, Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 jan 2014 → 31 mrt 2014 - Departement Microbiële en Moleculaire Systemen (Departement)
Lid
Vanaf19 jun 2008 → 14 dec 2012
Projecten
1 - 1 of 1
- Karakterisatie van microbiële gemeenschappen en xylanolytische bacteriën tijdens het mouten van gerst: invloed op de moutkwaliteitVanaf1 okt 2008 → 10 sep 2013Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
Publicaties
1 - 8 van 8
- Bacterial community dynamics during industrial malting, with an emphasis on lactic acid bacteria(2014)
Auteurs: Sofie Malfliet, Michael Waud, Sam Crauwels, Luc De Cooman, Guido Aerts, Stefan Ruyters, Kris Willems, Pieter Busschaert, Bart Lievens
Pagina's: 39 - 46 - Assessing the xylanolytic bacterial diversity during the malting process(2013)
Auteurs: Sofie Malfliet, Sam Crauwels, Kris Willems, Luc De Cooman, Bart Lievens, Guido Aerts
Pagina's: 406 - 415 - The influence of very thick and fast mashing conditions on wort composition(2013)
Auteurs: Gert De Rouck, Barbara Jaskula-Goiris, Brecht De Causmaecker, Sofie Malfliet, Filip Van Opstaele, Jessika De Clippeleer, Joseph De Brabanter, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 1 - 14 - Microflora during malting of Barley: Overview and Impact on malt quality(2011)
Auteurs: Sofie Malfliet, Marijke Lenaerts, Luc De Cooman, Guido Aerts, Kris Willems, Bart Lievens
Pagina's: 22 - 31 - Analytical-Sensory Determination of Potential Flavour Deficiencies of Light Beers(2009)
Auteurs: Sofie Malfliet, Koen Goiris, Guido Aerts, Luc De Cooman
Pagina's: 49 - 63 - Impact of Mashing-off Temperature and Alternative Kettle-Hopping Regimes on Hop alpha-Acids Utilization upon Wort Boiling(2009)
Auteurs: Barbara Jaskula-Goiris, Jan De Cock, Koen Goiris, Sofie Malfliet, Silke Poiz, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
Pagina's: 23 - 32 - Analytical-sensory determination of potential flavour deficiencies of light beers(2009)
Auteurs: Sofie Malfliet, Guido Aerts, Luc De Cooman
Pagina's: 221 - 237 - Flavour instability of pale lager beers: Determination of analytical markers in relation to sensory ageing(2008)
Auteurs: Sofie Malfliet, Filip Van Opstaele, Jessika De Clippeleer, Evelien Syryn, Koen Goiris, Luc De Cooman, Guido Aerts
Pagina's: 180 - 192