< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Jim Van Durme
- Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 31 dec 2018 - Bioengineeringtechnologie, Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 3 of 3
- Naar originele hoogstaande Ghanese chocoladeVanaf12 jan 2017 → 15 sep 2020Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Exploratie van het endogeen potentieel van micro-algen bij de verwerking van fruit en groentenVanaf1 okt 2014 → 30 sep 2018Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- Toepassing van niet-thermisch plasma als een alternatieve methode voor de bepaling van oxidatieve stabiliteit in voedingVanaf1 okt 2013 → 13 dec 2017Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
Publicaties
1 - 10 van 28
- Applicability of the melanger for chocolate refining and Stephan mixer for conching as small-scale alternative chocolate production techniques(2019)
Auteurs: Ann De Winne, Jim Van Durme, Luc De Cooman
Pagina's: 59 - 71 - Non-thermal plasma effects on the lipoxygenase enzyme activity, aroma and phenolic profiles of olive oil(2019)
Auteurs: Jeroen Vandamme, Jim Van Durme
Pagina's: 123 - 131 - Pod storage with roasting: A tool to diversifying the flavor profiles of dark chocolates produced from 'bulk' cocoa beans? (part I: aroma profiling of chocolates)(2019)
Auteurs: Ann De Winne, Jim Van Durme, Luc De Cooman
Pagina's: 84 - 98 - Comparing flavor profiles of dark chocolates refined with melanger and conched with Stephan mixer in various alternative chocolate production techniques(2019)
Auteurs: Ann De Winne, Jim Van Durme, Luc De Cooman
Pagina's: 837 - 852 - Impact of processing on n-3 LC-PUFA in model systems enriched with microalgae(2018)
Auteurs: Lore Gheysen, Tom Bernaerts, Jim Van Durme, Ann Van Loey, Luc De Cooman, Imogen Foubert
Pagina's: 441 - 450 - Assessing the influence of pod storage on sugar and free amino acid profiles and the implications on some Maillard reaction related flavor volatiles in Forastero cocoa beans(2018)
Auteurs: Ann De Winne, Jim Van Durme, Luc De Cooman
Pagina's: 607 - 620 - Aroma profile and appearance of dark chocolate formulated with palm sugar-sucrose blends(2018)
Auteurs: Jim Van Durme
Pagina's: 1281 - 1292 - Feasibility of a small-scale production system approach for palm sugar sweetened dark chocolate(2017)
Auteurs: Jim Van Durme
Pagina's: 955 - 967 - Removal of several pesticides in a falling water film DBD reactor with activated carbon textile: Energy efficiency(2017)
Auteurs: Jeroen Vandamme, Jim Van Durme
Pagina's: 1 - 12 - Prediction and Reduction of the Aggregation of Monoclonal Antibodies(2017)
Auteurs: Rob van der Kant, Jim Van Durme, Rodrigo Gallardo, Ann Gils, Joost Schymkowitz, Frederic Rousseau
Pagina's: 1244 - 1261
Patenten
1 - 1 van 1