< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Davy Verheyen
- Disciplines:Process engineering
Affiliaties
- Chemische en Biochemische Procestechnologie en -regeling (BioTeC+) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 31 dec 2015 - Duurzame Chemische Procestechnologie, Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 jan 2016 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 4 of 4
- Inactivatie van voedselpathogenen door radiofrequentiebehandelingen: InactivatiemechanismenVanaf24 feb 2022 → HedenFinanciering: FWO Strategische Onderzoeksbeurs
- Inactiveringsmechanismsen van radiofrequentiepasteurisatie voor de conservering van voedselVanaf1 okt 2020 → 30 sep 2023Financiering: FWO junior postdoctoraal mandaat
- [05/09/2022 14:49] Davy Verheyen: Inactivatie van voedselpathogenen in voedselmodelsystemen door middel van radio frequentie [05/09/2022 14:49] Davy Verheyen: Inactivatie van voedselpathogenen in voedselmodelsystemen door middel van radio frequentie [05/09/2022 14:49] Davy Verheyen: Inactivatie van voedselpathogenen in voedselmodelsystemen door middel van radio frequentie Inactivatie van voedselpathogenen in voedselmodelsystemen door middel van radio frequentieVanaf22 nov 2019 → 22 nov 2023Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Micro- en macroscopisch onderzoek van de invloed van de voedselmicrostructuur op microbiële dynamieken: Toepassing in/op visproductenVanaf25 sep 2015 → 29 mei 2020Financiering: Buitenl. VZW en equivalenten
Publicaties
1 - 10 van 29
- Modelling Microbial Inactivation by Radio Frequency Heating: Handling Variation in Processing Temperatures(2024)
Auteurs: Davy Verheyen
Pagina's: 84 - 88 - Effect of Fat Presence on Radio Frequency Inactivation and DNA Damage of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium in Meat Model Systems(2024)
Auteurs: Davy Verheyen
Pagina's: 89 - 93 - Radio frequency inactivation of Salmonella Typhimurium and Listeria monocytogenes in skimmed and whole milk powder(2024)
Auteurs: Maria Tonti, Davy Verheyen, Jan Van Impe
- Lactoferrin in breast milk-based powders(2023)
Auteurs: Davy Verheyen, Jan Van Impe
Pagina's: 409 - 412 - Influence of microbial cell morphology and composition on radio frequency heating of simple media at different frequencies(2023)
Auteurs: Davy Verheyen, Jan Van Impe
- Radio Frequency Inactivation of Listeria Monocytogenes and Salmonella Typhimurium in Nutrient Broth(2022)
Auteurs: Maria Tonti, Davy Verheyen, Cindy Smet, Jan Van Impe
Pagina's: 143 - 147Aantal pagina's: 5 - Modelling the Behavior of Salmonella Typhimurium and Listeria Monocytogenes in Skimmed and Whole Milk Powder during Storage at 20⁰ C(2022)
Auteurs: Maria Tonti, Davy Verheyen, Jan Van Impe
Pagina's: 54 - 58Aantal pagina's: 5 - Temperature evolution inside liquids during reciprocal agitated processing: Influence of food matrix rheology on thermal inactivation(2022)
Auteurs: Davy Verheyen, Jan Van Impe
Pagina's: 109 - 113Aantal pagina's: 5 - Design of a Low-Power Radio Frequency Unit and Its Application for Bacterial Inactivation under Laboratory Conditions(2021)
Auteurs: Maria Tonti, Davy Verheyen, Simen Akkermans, Jan Van Impe
- The Inclusion of the Food Microstructural Influence in Predictive Microbiology: State-of-the-Art(2021)
Auteurs: Davy Verheyen, Jan Van Impe