Onderzoeker
Luc De Cooman
- Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 16 dec 2021 - Bioengineeringtechnologie, Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 jul 2020 - Departement Microbiële en Moleculaire Systemen (Departement)
Lid
Vanaf23 jun 2008 → 30 sep 2013
Projecten
1 - 10 of 24
- NABLAB: Productie van non-en laag alcoholische bieren met maltose-negatieve gisten en alternatieve granen.Vanaf1 dec 2021 → 30 nov 2023Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Gebruik van alternatieve granen voor de productie van kwaliteitsvolle innovatieve bierenVanaf1 okt 2019 → 30 sep 2021Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Productie van speciaalbieren met houtkarakter door additie van houtalternatievenVanaf1 okt 2019 → 30 sep 2021Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Strategieën om de ijzeriname tijdens het brouwproces te reduceren met betrekking tot de smaakstabiliteitVanaf24 jan 2018 → 6 nov 2023Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Productie van innovatieve speciaalbieren door lagering op houtVanaf1 okt 2017 → 30 sep 2019Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Chemisch-analytische en sensorische karakterisatie van niet-alcoholisch bier: Impact van dealcoholisatie, aromatisering en verouderingVanaf23 sep 2017 → 21 sep 2022Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven, BOF - doctorale mandaten
- Bepaling van kritische factoren in de moutproductie met betrekking tot de smaakstabiliteit van het finale bierVanaf7 apr 2017 → 15 okt 2021Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Naar originele hoogstaande Ghanese chocoladeVanaf12 jan 2017 → 15 sep 2020Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Voedingswetenschappen, technologie en engineering - Europese gezamenlijke doctoraatsopleiding gericht op kennis, vaardigheden en mobiliteitVanaf1 sep 2016 → 31 aug 2020Financiering: H2020-EU1.3.-EXCELLENT SCIENCE - Marie Skłodowska-Curie acties
- Flavourinstabiliteit van bier: onderzoek naar de vorming en/of de vrijstelling van verouderingsaldehydenVanaf31 mrt 2016 → 19 nov 2020Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 84
- Determination of critical factors in malt production related to the flavour stability of final beer(2021)
Auteurs: Luc De Cooman, Guido Aerts, Gert De Rouck
- Brewing with green malt for an energy and water efficient process: challenges and opportunities(2021)
Auteurs: Celina Angela Dugulin, Luc De Cooman, Gert De Rouck
- Data driven modelling of the beer aging Formation and release of beer staling aldehydes(2021)
Auteurs: André Muñoz López, Barbara Jaskula-Goiris, Luc De Cooman, Jan Van Impe
Pagina's: 208 - 215 - Monitoring the evolution of free and cysteinylated aldehydes from malt to fresh and forced aged beer(2021)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Barbara Jaskula-Goiris, Joseph De Brabanter, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
- Comprehensive analytical and sensory profiling of non-alcoholic beers and their pale lager beer counterparts(2021)
Auteurs: Jeroen Bauwens, Filip Van Opstaele, Lore Eggermont, Florian Weiland, Barbara Jaskula-Goiris, Gert De Rouck, Joseph De Brabanter, Luc De Cooman
Pagina's: 385 - 405 - On the contribution of malt quality and the malting process to the formation of beer staling aldehydes: a review(2021)
Auteurs: Barbara Jaskula-Goiris, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
Pagina's: 107 - 126 - Beer flavour instability: Unravelling formation and/or release of staling aldehydes(2020)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Luc De Cooman, Joseph De Brabanter, Jessika De Clippeleer, Gert De Rouck, Guido Aerts
- Pod storage with roasting: A tool to diversifying the flavor profiles of dark chocolates produced from 'bulk' cocoa beans? (Part II: Quality and sensory profiling of chocolates)(2020)
Auteurs: Ann De Winne, Luc De Cooman
- Determination of optimal sample preparation for aldehyde extraction from pale malts and their quantification via headspace solid-phase microextraction followed by gas chromatography and mass spectrometry(2020)
Auteurs: Barbara Jaskula-Goiris, Johanna Schlich, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
- Oxidative stability of vegetable purees enriched with n-3-LC-PUFA microalgal biomass: impact of type of vegetable(2020)
Auteurs: Lore Gheysen, Tom Bernaerts, Ann Van Loey, Luc De Cooman, Imogen Foubert
Pagina's: 751 - 759