< Terug naar vorige pagina

Project

« iGEM deelname Bio-Brussels, Biologische waterverzachting » (BRGEOZ426)

Al 19 jaar wordt door MIT (Massachusetts Institute of Technology) de iGEM competitie georganiseerd. De iGEM competitie, ook wel international genetically engineered machine, dient om op internationaal niveau jonge wetenschappers aan te moedigen om mee te denken over wereldproblematiek en hoe synthetische biologie hier een antwoord op kan bieden.
Aan deze wedstrijd heeft nog nooit een team van de Vrije Universiteit Brussel deelgenomen. Om dit, en de stad Brussel, te eren kozen wij om ons project te centreren rond Brussel. Het probleem rond hard water kwam daarbij als een logisch gevolg uit de bus. In combinatie met het zoeken naar een oplossing voor de hardwater problematiek willen we ook proberen om Synthetische biologie (en de vaak negatieve connotaties hierrond) op te klaren bij jongeren in het Brussels Hoofdstedelijk gewest, dit door verschillende wetenschapspromotieactiviteiten zoals het boek ‘Bert de goede bacterie’ dat we gratis gaan publiceren in het Frans en Nederlands en Engels, en andere projecten met vluchtelingen, in scholen en op zomerkampen.
De oplossing die wij zien voor de hardwaterproblematiek bestaat uit het screenen van natuurlijk calcifiërende eiwitten (zoals die gevonden in productie van eieren) in een proteïne-gebaseerd overproductiesysteem.
Datum:19 jul 2022 →  18 jan 2023
Trefwoorden:iGEM, wereldproblematiek, synthetische biologie
Disciplines:Synthetische biologie