Zoek expertise
Willy Verstraete Universiteit Gent
Nico Peiren Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Patrick Kolsteren Universiteit Gent
Liming Ye Universiteit Gent
Katrijn Van Laere Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Microbiële en Moleculaire Systemen, Campus Kulak Kortrijk KU Leuven
Actuele onderwerpen zijn onderzoekslijn 1: Nutritioneel interessante lipiden en onderzoekslijn 2: Vetkristallisatie
Janne Spanoghe Universiteit Antwerpen
Belgisch-Argentijns Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken Vrije Universiteit Brussel
Het onderzoeksonderwerp van BAFF is het onderzoeken van de microbiële diversiteit van melkzuurbacteriën en azijnzuurbacteriën in tropische vruchten uit het noordelijke deel van Argentinië voor de productie van gezondheidsbevorderende en / of industrieel relevante metabolieten
Vlaams Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken Vrije Universiteit Brussel
De alliantie onderzoeksgroep richt zich op het ontrafelen van nieuwe, onontdekte, gefermenteerde voedselecosystemen voor:
(I) Screening voor en isolatie / identificatie van voedselkwaliteit micro-organismen, en beschrijving van nieuwe taxa (melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, staphylococci, bacillen, gisten, ...)
(II) Studie van de soortenverscheidenheid, gemeenschapsdynamiek en metabolietanalyse van gefermenteerde ...