Zoek expertise

1 - 4 of 4 resultaten

Zoek term:

Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid Universiteit Gent

Verantwoordelijke
Innovatief en hoogstaand onderzoek met internationale uitstraling in Levensmiddelentechnologie, Levensmiddelenchemie, Levensmiddelenmicrobiologie en Humane voeding. De vakgroep staat voor toegepast en fundamenteel veelzijdig onderzoek van hoge maatschappelijke relevantie en (inter)nationale samenwerking met de levensmiddelenindustrie, bevoegde autoriteiten, consumentenorganisaties en alle belanghebbenden in de voedselketen.

Vakgroep Veterinaire Volksgezondheid en Voedselveiligheid Universiteit Gent

Onderzoek naar de transformatie en distributie van levensmiddelen van dierlijke oorsprong, met aandacht voor de hygiënische en technologische aspecten, de algemene en specifieke levensmiddelenwetgeving en sanitaire productencontrole.

Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit Universiteit Gent

In de vakgroep komen o.a. de volgende themaU+2019s aan bod: - Microbiologische aspecten: nieuwe conserveringsmethodes, verpakking van levensmiddelen, chemische conservering, predictieve microbiologie, bederf fenomenen van levensmiddelen, snelle detectiemethoden van pathogene bacteriën en virussen, gedrag van pathogene micro-organismen in levensmiddelen, microbiële risicoanalyse. - Chemische aspecten: ongewenste chemische stoffen in de voeding ...

Voedselveiligheid Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek

We onderzoeken microbiologische en chemische veiligheid van voedingsmiddelen over de hele productieketen. We maken en testen analysemethoden voor zoönotische pathogenen, bederforganismen en residu's van diergeneesmiddelen. We formuleren bestrijdings- of remediëringsmaatregelen. Speciale topics zijn reiniging en desinfectie, antibioticaresistentie, virulentie / persistentie van pathogenen en bederforganismen, migratie uit verpakkingen en ...