< Back to previous page

Publication

Liber amicorum Hélène Casman

Book - Book

In oktober 2013 wordt professor Hélène Casman (° Antwerpen 1948) na een bijzonder rijk gevulde loopbaan toegelaten tot het emeritaat. Voor haar goede vrienden en collegae proximi een aanleiding tot het publiceren van een Liber Amicorum.

In het eigenlijke, wetenschappelijke Liber Amicorum hebben de editors zich uitdrukkelijk beperkt tot de disciplines die Hélène Casman zelf onderwezen heeft aan de VUB, de ULB en de UA: huwelijksvermogensrecht en erfrecht, personen- en familierecht, zakenrecht, evenals alle aspecten van het notarieel recht.

Verwondering en bewondering komen echter onvoldoende aan bod in de klassieke huldeboeken. Daarom hebben de initiatiefnemers gezocht naar een weg om naast de wetenschappelijke inzet in het bijzonder ook de persoonlijkheid van Hélène Casman te schetsen. In een apart boekje wordt haar boeiende en rijke persoonlijkheid onder de loep genomen, d.m.v. een aantal getuigenissen en opmerkelijke brieven. Een waar collectors item, dat gratis wordt aangeboden aan de voorintekenaars op het Liber Amicorum.

We wensen de lezer dan ook niet enkel veel studiegenot, maar ook veel leesgenot en boven alles: veel bewondering en verwondering!

Hélène Casman is een ware academica: een enthousiast professor en erudiet wetenschapper, maar ook sterk maatschappelijk betrokken.Het hier voorgestelde Liber Amicorum wil een afspiegeling zijn van Hélène Casmans grote ideeënrijkdom.

Met bijdragen van E. Alofs, A. Aydogan, J. Bael, R. Barbaix & N. Carette, S. Brouwers, K. Byttebier, P.-J. De Decker, C. Declerck, P. Delnoy, E. Dirix, R. Feltkamp, N. Gallus, N. Geelhand de Merxem, A. Heyvaert, R. Jansen, J.-L. Ledoux, Y.-H. Leleu, A. Michielsens, W. Pintens, M. Puelinckx-Coene, V. Sagaert, P. Senaeve, F. Tainmont, N. Torfs, A. Van Den Bossche, A.-L. Verbeke, G. Verschelden, J. Verstraete en A. Wylleman.
Number of pages: 550
ISBN:978-94-000-0354-5
Publication year:2013
Keywords:liber amicorum
  • ORCID: /0000-0002-7723-1574/work/84423379
  • ORCID: /0000-0001-9519-3471/work/69296923