< Back to previous page

Publication

Monitoring Effecten Ontwikkelingsschets (MONEOS) – Jaarboek monitoring 2017: Deelrapport 7. Factual data rapportage van monitoring waterbeweging en fysische parameters in de Zeeschelde in 2017

Book - Report

Het Moneos-jaarboek, uitgegeven door het Waterbouwkundig Laboratorium, rapporteert de resultaten van de systeemmonitoring in het Schelde-estuarium uitgevoerd door het Waterbouwkundig Laboratorium in het kader van de “Ontwikkelingsschets 2010” van het Schelde-estuarium (OS-2010). Achtereenvolgens worden de meetgegevens gepresenteerd inzake de continue metingen van waterstanden, debieten, stromingen, saliniteit, turbiditeit en andere fysische parameters. Dit rapport geeft een globaal overzicht van die monitoring zoals het Waterbouwkundig Laboratorium in 2017 in het Schelde-estuarium deed. Ook de vaarten (halftij-eb), de periodieke metingen, en de 13-uursmetingen worden gerapporteerd.

Voor de algemene achtergrond en methodologie met betrekking tot de monitoring in het Scheldeestuarium, wordt verwezen naar het bijhorende methodologie-document genoemd “basisboek” (Taverniers et al., 2013).

Series: WL rapporten
Number of pages: 131
Publication year:2018
Keywords:Tides, Sediments, Scheldt estuary, Flow rate, Monitoring