Help

Gebruik van de website

De website en de databank zijn vrij consulteerbaar. U hebt het recht om de informatie op deze website te consulteren, voor persoonlijk gebruik te downloaden en te reproduceren, mits u de bron vermeldt. Gebruikers hebben geen enkel recht op de gegevens van de website.

U kan via selectie van het juiste tabblad kiezen via welke invalshoek u de databank wenst te doorzoeken: onderzoeksprojecten, organisaties of onderzoekers.

U kan telkens beslissen of u een gerichte zoekactie wilt ondernemen of wenst te navigeren door de verscheidene categorieën te overlopen.

Zoeken

U kan naast een of meerdere zoektermen (eventueel met gebruik van een wildcard *) in te voeren, de zoekactie verfijnen door een organisatie te selecteren of een begin- of einddatum aan te duiden. U klikt daarna op "zoeken" of drukt op de "enter" toets. Het systeem zal een zoekactie uitvoeren op de databank en alle items (onderzoekers, onderzoeksprojecten, oragnisaties) weergeven, waarin de zoekterm(en) voorkomen.

Het resultaat wordt standaard alfabetisch gesorteerd. U kunt ook sorteren bij onderzoeksprojecten in chronologische volgorde van meest recent tot langs geleden of omgekeerd; bij organisaties op de onderzoeksgroepen of de instellingen waarvan ze afhangen; bij onderzoekers op familienaam, voornaam of organisatie.

Het aantal zoekresultaten op een pagina is standaard op 20 ingesteld. Indien u meer of minder zoekresultaten op een pagina wenst te zien, selecteert u 10, 50 of 500 om het gewenste aantal zoekresultaten op een pagina te zien.

Wenst u de zoekresultaten op te slaan als RSS-feed of in xml- of pdf-formaat, kunt u dit verkrijgen door te klikken op resultaat als RSS feed, XML of PDF.

Indien u de gedetailleerde inhoud van een zoekresultaat wenst te bekijken, klikt u op de bijhorende link.

Navigeren

U kan ook de databank overlopen door te klikken op een thema in de navigatiestructuur bovenaan. U krijgt dan telkens de resultaten van het geselecteerde thema.